Czy Aero2 to dobra sieć?

- garść podstawowych informacji dla osób, które dopiero zaczynają przygodę z tabletami

Czy Aero2 to dobra sieć?

Postprzez Darek Pe » 25 Mar 2014, o 21:48

Witam, przymierzam się, żeby kupić tablet i po komentarzach na róznych forach widzę, że niektóre tablety obsługują sieć taką jak Aero2, która podobono jest za darmo. Z tego co wiem, to nie we wszystkich modelach to działa. I teraz pytanie czy z Aero2 to dobra sieć? Opłaca się brac ją pod uwagę czy po miesiącu korzystania z Aero2 i tak będe szukać innego dostawcy neta?

Proszę o wypowiedź tych co korzystają lub wiedzą coś więcej.
Darek Pe
 
Posty: 61
Rejestracja: 25 Mar 2014

Czy Aero2 to dobra sieć?

Postprzez jacek111 » 26 Mar 2014, o 23:12

wszystko zależy od tego jakie masz wymagania. Na przyklad Aero2 ma maksymalną prędkosć 512 kb/s - tak do codziennego użytku w pełni wystarcza, a jeśli potrzebujesz szybkiego neta typu kilkanaście megabitów i więcej na sekundę to już zadowolonyu nie będziesz. Podobnie jest ze ściągniem plików, limitów teoretycznie nie ma, ale co godzinę zrywa Ci połączenie - tak z założenia. Więc przez godzinę na tych 512 za wiele nie pociągniesz, przynajmneij gdy ściągasz plik w jednym kawałku, a nie każdy serwer pozwala na wznowienie.
jacek111
 
Posty: 658
Rejestracja: 17 Lut 2014

Czy Aero2 to dobra sieć?

Postprzez GrimPiece » 4 Maj 2014, o 13:48

Wszystko co za darmo jest dobre;) a tak serio to masa ludzi teraz z tego korzysta, więc na pewno dobrze jest przynajmniej spróbować, a jak Ci nie będzie pasować to zawsze możesz iść do takiej czy innej sieci płatnej.
GrimPiece
 
Posty: 541
Rejestracja: 10 Lut 2014

Czy Aero2 to dobra sieć?

Postprzez madziarka » 11 Maj 2014, o 19:38

Aero2 dobre jest dla dzieci a nie dla starszych :)
madziarka
 
Posty: 13
Rejestracja: 11 Maj 2014

Czy Aero2 to dobra sieć?

Postprzez marcus » 12 Maj 2014, o 16:16

up: no jeśli starsi to np. osoby prowadzące własny biznes czy jakkolwiek związane zawodowo z siecią to pełna zgoda, że na aero za daleko nie zajadą;) Jak się nie narzeka na finanse to też lepiej zapłacić i mieć ze spokojem neta, bez zrywania połaczenia i jeszcze wpisywania captchy. Ale jednak popularność aero2 jest ogromna (chocby dlatego wprowadzono "kapcia") i myślę, że to nie tylko z powodu dzeciaków;)
marcus
 
Posty: 509
Rejestracja: 13 Lut 2014

Czy Aero2 to dobra sieć?

Postprzez lama1980 » 21 Maj 2014, o 11:51

Aero 2 jest do odbierania maili i powolnego oglądania www.
lama1980
 
Posty: 3
Rejestracja: 21 Maj 2014

Czy Aero2 to dobra sieć?

Postprzez jacek111 » 22 Maj 2014, o 17:01

czyli właśnie do najbardziej podstawowych zastosowań - jak ktoś nie dużych wymagań i od czasu do czasu tylko zabiera tablet gdiześ poza domowe wifi to aero2 jest ok.
jacek111
 
Posty: 658
Rejestracja: 17 Lut 2014

Czy Aero2 to dobra sieć?

Postprzez tomaszjawor10 » 13 Cze 2014, o 17:47

Aero jest darmowe, ale niestety bardzo wolne.
tomaszjawor10
 
Posty: 2
Rejestracja: 13 Cze 2014

Czy Aero2 to dobra sieć?

Postprzez jacek111 » 13 Cze 2014, o 20:34

no wiadomo - za darmo nie można oczekiwać nie wiadomo ile
jacek111
 
Posty: 658
Rejestracja: 17 Lut 2014

Czy Aero2 to dobra sieć?

Postprzez meanmore » 7 Sie 2014, o 12:10

Nie jest to, aż tak powolne połączenie, ale szału nie ma, żeby obejrzeć np.: jakiś filmik trzeba chwilę odczekać, aż się załaduję i dopiero wtedy oglądać, żeby się nie zaciął.
meanmore
 
Posty: 11
Rejestracja: 05 Sie 2014

Następna

Wróć do Dla początkujących

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 1 gość