Z jakimi modemami działa Aero2?

- sprawy obudowy, gniazd, portów, a także łączności

Z jakimi modemami działa Aero2?

Postprzez Darek Pe » 8 Maj 2014, o 17:10

Czy Aero2 działa w każdym wbudowanym modemie 3G w tablecie? Wiem, że nie dizała na wszystkim modemach zewnętrznych. Ale jak to sprawdzić na których działa, a na których nie działa? Od czego to zależy? Proszę o pomoc.
Darek Pe
 
Posty: 62
Rejestracja: 25 Mar 2014

Z jakimi modemami działa Aero2?

Postprzez marcus » 11 Maj 2014, o 14:31

Nie każdy modem działa z aero2, najlepiej, żeby był hdspa kategorii 10 i wyższej - taki jest regulamin aero2. A w praktyce to możesz sobie wpisać "obsługiwane modemy aero2" lub coś w tym guscie i wujek google powinien dać kilka sensownych rezultatów, bo sam operator publikuje listę modemów, któe działają z siecią. Więc w sumie pewnie na stronie aero2 też możesz poszukać;p

Poza tym, najlepiej po prsotu kupować w sklepie, gdzie pisze wyraźnie, że modem działa z aero2. Jeśli potem nawet działać nie będize to będziesz mieć podstawę do zwrócenia zakupu.
marcus
 
Posty: 510
Rejestracja: 13 Lut 2014

Z jakimi modemami działa Aero2?

Postprzez jacek111 » 11 Maj 2014, o 14:32

Niektóre modemy (Huaweii na przykład, modelu nie pamiętam ale to do wyszukania) są zmodyfkowane typowo pod aero, np. nawiązują połączenie same, jak aero zrywa co godzinę.
jacek111
 
Posty: 658
Rejestracja: 17 Lut 2014


Wróć do Obudowa, gniazda, łączność bezprzewodowa

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 2 gości