Ładowanie tabletu

- co Cię zachwyciło w kupionym sprzęcie, a co Cię zawiodło?

Ładowanie tabletu

Postprzez Nelka08 » 19 Wrz 2014, o 18:52

Witam. Mam problem dziś kupiłam tablet, chciałam go właczyć jednak sie nie dalo podłaczyłam go do ładowarki myśląc że jest rozłądowany. Bateria pokazuje 0% jest już podłaczony kilka godzin i ciągle bez zmian, gdy odłaczam ładowarke odrazu się wyłacz. Czy robie coś nie tak czy po prostu jest zapsuty, proszę o pomoc z góry Dziękuje :)
Nelka08
 
Posty: 1
Rejestracja: 19 Wrz 2014

Re: Ładowanie tabletu

Postprzez Paweł 'krzywy' Krzyworączka » 20 Wrz 2014, o 15:14

Nelka08 napisał(a):Witam. Mam problem dziś kupiłam tablet, chciałam go właczyć jednak sie nie dalo podłaczyłam go do ładowarki myśląc że jest rozłądowany. Bateria pokazuje 0% jest już podłaczony kilka godzin i ciągle bez zmian, gdy odłaczam ładowarke odrazu się wyłacz. Czy robie coś nie tak czy po prostu jest zapsuty, proszę o pomoc z góry Dziękuje :)

Trochę chaotycznie opisałaś problem. Doprecyzuj nieco:
1) "dziś kupiłam tablet" - nowy? czy używany?
2) "chciałam go właczyć jednak sie nie dalo" - miałaś już kiedyś tablet? Wybacz, że pytam, ale początkujący czasami mają problem z włączeniem tabletu. Trzeba przez dłuższą chwilę przytrzymać przycisk włączania (najczęściej przez około 4-5 sekund).
3) "Bateria pokazuje 0%" - masz na myśli symbol baterii wyświetlany na ekranie, czy tak? Czyli tabletu dalej nie możesz włączyć, a jedynie widzisz na środku ekranu symbol pustej baterii?
4) "gdy odłaczam ładowarke odrazu się wyłacz - zatem udało Ci się go włączyć, czy nie?
5) "Czy robie coś nie tak czy po prostu jest zapsuty" - możliwości jest kilka, najpierw doprecyzuj pytanie, wtedy postaramy się coś doradzić.
Awatar użytkownika
Paweł 'krzywy' Krzyworączka
Administrator
 
Posty: 82
Rejestracja: 13 Sie 2012
Miejscowość: Zielonki k/ Krakowa

Ładowanie tabletu

Postprzez marcus » 20 Wrz 2014, o 20:28

Jeśli bateria pomimo podłaczenia do ładowarki ciągle pokazuje 0% to niestety możę być zepsuty - słyszalem o przypadku, gdy koleś dostał Modecome'a nowego i "fabrycznie" niedziałającego... Aczkolwiek dołaczam sie do pytań Pawła - jak odpowiesz to wtedy z większym prawdopodobieństwem będziemy mogli powiedzieć co jest nie tak.
marcus
 
Posty: 509
Rejestracja: 13 Lut 2014

Do: Ładowanie tabletu

Postprzez narlis7 » 15 Paź 2014, o 08:13

podejrzewam, że błąd tkwił w
Paweł 'krzywy' Krzyworączka napisał(a):
Nelka08 napisał(a):2) "chciałam go właczyć jednak sie nie dalo" - miałaś już kiedyś tablet? Wybacz, że pytam, ale początkujący czasami mają problem z włączeniem tabletu. Trzeba przez dłuższą chwilę przytrzymać przycisk włączania (najczęściej przez około 4-5 sekund).

instrukcja nie została przeczytana i udało się włączyć tablet :D
Awatar użytkownika
narlis7
 
Posty: 10
Rejestracja: 14 Paź 2014
Miejscowość: Olsztyn

Do: Ładowanie tabletu

Postprzez marcus » 15 Paź 2014, o 20:51

haha, no w sumie może tak byc bo jakoś twórca wątku ucichł po tej instrukcji :D

No chyba że model "fabrycznie zepsuty".
marcus
 
Posty: 509
Rejestracja: 13 Lut 2014


Wróć do Masz tablet? kupiłeś tablet? - pochwal się!

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Google [Bot] oraz 1 gość