Colorovo CityTab Lite

- jeśli jakiś temat nie pasuje do żadnego z powyższych działów - pisz tutaj

Colorovo CityTab Lite

Postprzez LukaszC89 » 16 Mar 2015, o 20:19

Cześć Wam.
Potrzebuje pomocy a mianowicie jak przywrócić ustawienia fabryczne we wspomnianym w temacie tablecie.
Dodam, że jest wpisane hasło (które osoba która poprosiła mnie o odblokowanie- zapomniała...)
Próbowałem wyłączyć i naciskając przycisk uruchom oraz pod-głoszenie na raz. A później to samo ze ściszeniem.. Ale bez efektu.

Próbowałem także poprzez adb (sdk). Ale nie wykrywa mi tego urządzenia, być może jest wyłączony tryb debugowania.
https://www.youtube.com/watch?v=_s9Y6yNVIik

Strasznie oporny ten sprzęt.. Wie ktoś może czy w ogóle da się bez podłączania kabla zresetować do fabrycznych. Jest też przycisk we wgłębieniu - nad nim napis reset- igłą próbowałem go użyć ale też bez efektu.
LukaszC89
 
Posty: 3
Rejestracja: 16 Mar 2015

Do: Colorovo CityTab Lite

Postprzez LukaszC89 » 16 Mar 2015, o 20:30

Udało mi się tylko wywołać takie coś:
http://cdn04.androidauthority.net/wp-content/uploads/2013/11/IMG_3227-645x430.jpg[
LukaszC89
 
Posty: 3
Rejestracja: 16 Mar 2015

Do: Colorovo CityTab Lite

Postprzez marcus » 17 Mar 2015, o 22:19

Przytrzymać dłużej / mocniej tą igłą albo jest inna kombinacja z przyciskami. Napisz do ich supportu albo sprawdź pdf-a z instrukcją - mozę będzie na stronie. Tak będzie najszybciej, no chyba, ze ktoś ma ten model i się wypowie.
marcus
 
Posty: 509
Rejestracja: 13 Lut 2014

Do: Colorovo CityTab Lite

Postprzez LukaszC89 » 18 Mar 2015, o 18:30

Właśnie w pdf instrukcją jest tylko jak zrobić hard reset z poziomu odblokowanego telefonu.. Trochę dno..
Przytrzymuje igłą nawet z 20 sekund i nic. Także było by fajnie gdyby wypowiedział się ktoś kto ma tego tableta i robił podobną czynność.
LukaszC89
 
Posty: 3
Rejestracja: 16 Mar 2015

Do: Colorovo CityTab Lite

Postprzez jacek111 » 18 Mar 2015, o 22:00

Jeśli robisz taką kombinację jak od resetu i pojawia się logo z padniętym androidem to zwykle trzeba coś jeszcze nacisnąć - volum + albo - . Zależy to pewnie od modelu. Wtedy menu się powinno pojawić. Słabo, że w intrukcji nic nie ma na ten temat.
jacek111
 
Posty: 658
Rejestracja: 17 Lut 2014

Do: Colorovo CityTab Lite

Postprzez OKSINSKI » 4 Kwi 2015, o 10:50

Jak sobie nie poradzisz to proponuję udać się do komisu z komórkami i oni pomogą Ci rozwiązać Twój problem.
OKSINSKI
 
Posty: 4
Rejestracja: 31 Mar 2015


Wróć do Pozostałe sprawy techniczne

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 2 gości