Nagle zgasł!!

- jeśli jakiś temat nie pasuje do żadnego z powyższych działów - pisz tutaj

Nagle zgasł!!

Postprzez Kamia » 12 Mar 2014, o 21:16

Posiadam tablet Prestigio multipad 7.0 od zaledwie kilku dni. Chciałam obejrzeć filmik na you tube ale pojawiły się białe paski i zgasł. uruchomilam go ponownie i weszłam w internet....gdyby nie to że zapisała się i uruchomila strona z tym filmikiem,pewnie działałby. Ale się włączył i ponownie białe paski i zgasł. Niestety tym razem nie idzie go włączyć,posiadam gwarancję, ale wpierw może sama coś zdziałam, proszę o radę,
Kamia
 
Posty: 2
Rejestracja: 12 Mar 2014

Awaria tabletu?

Postprzez Paweł 'krzywy' Krzyworączka » 12 Mar 2014, o 21:30

A próbowałaś robić restart / reset? Robi się go przez wciśnięcie na 3-5 sekund szpilką (lub czymś o równie małej średnicy) przycisku, który znajduje się w niewielkim otworku w obudowie tabletu. Daj znać, czy się udało i jaki jest efekt restartu.
Awatar użytkownika
Paweł 'krzywy' Krzyworączka
Administrator
 
Posty: 82
Rejestracja: 13 Sie 2012
Miejscowość: Zielonki k/ Krakowa

Nagle zgasł!!

Postprzez Kamia » 13 Mar 2014, o 17:07

Niestety nie udało, nie włączył się ani nic się nie zaświeciło. Tablet był kupiony 9 marca a tu taka usterka ehh.
Kamia
 
Posty: 2
Rejestracja: 12 Mar 2014

Nagle zgasł!!

Postprzez marcus » 18 Mar 2014, o 20:40

Raczej sama za dużo nie próbuj zdziałać, bo możesz łatwo stracić gwarancję. Jeśli reset nie zadziałał, to srpawdź w instrukcji, jak robi się tzw. hard reset. Jesli i to nie pomoże to raczej wybrałbym się od razu do serwisu.
marcus
 
Posty: 509
Rejestracja: 13 Lut 2014


Wróć do Pozostałe sprawy techniczne

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 1 gość